Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ne/věřte lékařům

28. 6. 2024

Ne/věřte lékařům je odvážným názvem příspěvku, přiznávám. Na druhou stranu, prohlášení "Věřte sami sobě", je neméně odvážným tvrzením. Jak můžete věřit sami sobě, když se zcela neznáte? Nikdo přece nemůže tvrdit, že se zná na 100%. Anebo ano? Že bych se mýlil?

Budu zcela konkrétní, před dávnými lety jsem byl na punkci. Hlava mě bolela dlouho, lékař zjistil, že je punkce nezbytná, čekal, zda dám souhlas. Zajisté, lékařům důvěřuji. Nějak mi přišlo divné, že se nemocniční personál ORL počal tak zvláštně poťouchle radovat. Při zákroku mi to bylo hned jasné. Punkce je hnus, nicméně mi pomohla. A nakonec, nebylo to tak hrozné. Asi za týden dva jsem šel na kontrolu a lékař mi připravil punkci druhou, prý proplachovací, prý to tak musí být. Sdělil jsem mu, že to mám v pořádku, věděl jsem to zcela jistotně. Podlehl jsem a druhou punkci absolvoval. Tentokrát zbytečně, což uznal i sám lékař.

Já osobně nemarodím, k lékařům moc nechodím, i když se vyšetřením ani lékařům nebráním (vloni jsem třeba absolvoval kolonoskopii). Minulý rok mi nastal zdravotní problém, pálila mě kůže po celém těle (vím, že pokožka je hezčí slovo, nicméně kůže je odborným, lékařským pojmem). Bylo to velmi nepříjemné, drobné plamínky mi létaly po celém těle, jako kdyby mi kůže nepatřila. Věřte mi, nic příjemného. Téměř na sílu jsem se vnutil ke kožní lékařce, která již nové pacienty nebrala, a která mi po vyšetření oznámila, že je to kopřivka. No lidi, po prostudování odborného letáku jsem zjistil, že kopřivka není žádná legrace. Mnoho druhů kopřivek, včetně chronických, náročná, takřka letitá vyšetření, no řeknu vám, nic moc. Naordinované prášky mi okamžitě zabraly, paráda. Měl jsem brát dva prášky denně, samozřejmě jsem začal na jednom 3 x týdně a v pohodě. BB mi říkala, ať si to zjistím z mentálu (nikoli ementálu), jaká je příčina. No to určitě, to by se mi muselo chtít. Zlobila se, že prý si nemám hrát na „kovářovic kobylu“, druhým zjistím cokoli a na sebe kašlu.

Před měsícem se problémy vytratily, přestal jsem totiž po několika málo letech pít kávu. Nikdy mi vlastně nedělala dobře, pak jsem ji začal pít kvůli mému celoživotně nízkém tlaku. Dříve jsem měl vždy připravené tablety s čistým kofeinem a vždy je s úspěchem použil. To jsem také líný, koupit si nové tablety, přitom stojí doslova pár korun. Však znáte chlapy, rasa líná a pohodlná. Intuitivně jsem vyřadil kávu a kožní, velmi nepříjemné, celotělní plamínky jsou pryč. 

Před třemi měsíci jsem byl na komplexní lékařské prohlídce. Má praktická lékařka měla dovolenou, tak ji zaskakovala její důchodová matka. Civěla do výsledků, pak na mě, do výsledků, na mě a poté s mírným zděšením prohlásila, že jsem při svém datu narození úplně zdráv. Všechny výsledky mám prý v naprostém pořádku, ve svém věku. "Doktorko, já mám jasný cíl, umřít jako zdravý člověk", oznámil jsem. Nějak se mého výroku zhrozila, protože ihned opáčila, že zdraví lidé přece neumírají. No vidíte, další omyl lékařské vědy. Jsou lidé, kteří zemřou starobou, někteří vyčerpaností, někteří žalem a někteří po vyčerpání veškeré své životní energie. A pak že to nejde, odejít zdravý.

NEVĚŘTE LÉKAŘŮM! O vašem, VAŠEM TĚLE A PSÝŠE víte nejvíce vy sami. Nicméně, dovolím si osobní doporučení, důvěřujte jim. Lékaři jsou fajn lidi, několik jich znám dokonce osobně. Jsou opravdu většinou v pohodě a dokonce to většinou s námi myslí dobře. Kombinace lékaře, vaší intuice a síly je nikým a ničím nepřekonatelná kombinace! Domnívám se, že by toto tvrzení podepsala i většina osvícených lékařů. A jak si rozvinout vnitřní intuici? Stačí přece dobře poslouchal signály těla i psýchy. A co se týká léčení z energetického nebo mentálního pole? O tom se snad vůbec nemusíme bavit, tam to funguje na beton. Ale o tom snad příště.