Jdi na obsah Jdi na menu
 


JARNÍ OČISTA ORGANISMU 2025

5. 2. 2025

Za poslední rok jsem napsal dva příspěvky ohledně stravy, oba zveřejnil a pak ihned se studem smazal. Bylo to proto, že nemám co druhým radit. Nejsem žádný výživový poradce ani drožkář, proto ten stud. Všichni víme, že jsme svým způsobem jedineční a jakékoli obecné zaformátování je většinou liché, zvláštně pak ohledně životosprávy.

Nicméně, překročím svůj stín a tento příspěvek ponechám! Nezapomeňte, 21.3. je jarní rovnodennost, což je ideální příležitost k předjarní očistě. Máte dvě možnosti, zahájit delší 40-ti denní očistu dne 8.2., nebo kratší 21 denní očistu dne 25.2. Však si zvolte sami, obě dvě varianty se nijak neliší.

Již žádné rozepisování, jen stručně a svižně, jaro se blíží:

  • Žádný alkohol, bez výjimek.
  • Žádné kuřecí maso ani vepřové, ostatní dle vaší libosti. HLAVNĚ ŽÁDNÉ KUŘECÍ MASO ani výrobky z kuřecího masa.
  • Žádné uzeniny, ani ze zdravého krůtího masa.
  • Žádné těstoviny, ani ty bezvaječné.
  • Žádné ovoce, maximálně místní jablka.
  • Žádná zelenina, jen zelené listy (polníček, rukola atp.), občas avokádo.
  • Každý večer si natočte do džbánku vodu, na dno můžete hodit jeden dva kousky šungitu, popř. drobný křišťál, odstátou vodu pijte druhý den.
  • Každé ráno začínejte skleničkou odstáté vody ze džbánku a čajovou lžičkou medu. Žádný další med v průběhu dne nekonzumujte (v žádném případě v horkém čaji).
  • Pokud pijete denně kávu, vydělte denní dávku šálků dvěma.
  • Pokud jste slabí kuřáci, kuřte slabě, pokud silní, kuřte slabě.
  • Jednou týdně si dejte 10 km v přírodě. 

Nezapomeňte, výše uvedené není soupis zdravých nebo nezdravých potravin (poživatin). Každý z nás má jiné genetické zadání, jiné chutě i jiné priority. Je to jen návrh předjarní očisty a věřte mi, vím proč ji zde uvádím. Není to nic drsného, to vůbec, spíše jsem se zaměřil na maximální omezení chemie, které máme celoročně do sytosti.